На првом гренд слему у сезони Шпанац је поражен у другом колу од Мекензија Мекдоналда у три сета, а због повреде кука дуго га нема на АТП туру.

Недавно се "бик са Мајорке" вратио тренинзима, а на друштвеним мрежама се појавила фотографија која је забринула његове фанове.

Навијач је замолио Рафу за фотографију након једног тренинга, а на њој се види и вишак килограма, нешто са чим Надал никада није имао проблема, иако је увек био "јак".

То су приметили и корисници друштвених мрежа, а неки од њих су забринути за наставак каријере.

 

 

- Рафа ми изгледа као да је истрошен и мало већи. Мислим да неће освојити још један турнир пре одласка у пензију. Ипак, ради напорно и не бих се осећао лоше уколико би ме демантовао - поручио је један од твитераша.

Било је и оних који су директно написали "дефинитивно се угојио", а неки су били спремни и за шалу на Надалов рачун: Мој брат је уживао у грчкој кухињи.

Надал је трећег јуна прославио 37. рођендан, а дан раније је подвргнут операцији.

До краја сезоне сигурно неће играти, а према одређеним прогнозама и најавама, невероватну тениску каријеру могао би да оконча у другој половини 2024. године, након Ролан Гароса и Олимпијских игара које се одржавају у Паризу.

Чувени Шпанац је тренутно 139. тенисер света.

БОНУС ВИДЕО: