После подне у планинским пределима југозападне и јужне Србије, уз локални развој облачности, пљускови са грмљавином. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју повремено и јак, југоисточни. Најнижа температура од 14 до 25, а највиша од 35 до 37.

У Београду данас претежно сунчано и веома топло време. Ветар умерен, повремено и јак, југоисточни. Најнижа температура од 21 до 25, а највиша око 37.

РХМЗ најавио невреме

"Данас веома топло са највишом дневном температуром од 35 до 37 степени. После подне у планинским пределима југозападне Србије, а крајем дана и на северозападу землје уз локални развој облачности плјускови са грмлјавином.

Сутра значајна промена времена уз наоблачење и освежење са кишом, плјусковима и грмлјавином у свим крајевима, а локално се очекују и краткотрајне временске непогоде: обилни плјускови са количином кише више од 20 мм за кратак временски период, грмлјавина, град и олујни ветар у зони најизраженијих плјускова", наводи се у најави РХМЗ.

Поред најаве велике врућине за данас и промене времена, РХМЗ је такође издао и упозорење на ове временске прилике.

"Данас веома топло са највишом дневном температуром од 35 до 37 °С, у Београду око 37 °С.

Сутра локално се очекују краткотрајне временске непогоде: обилни плјускови са количином кише више од 20 мм за кратак временски период, град и олујни ветар", наводи се у најновијем упозорењу РХМЗ.

Упаљен метеоаларм

У целој Србији на снази је наранжасти метео аларм због високих температура, док је у Бачкој и југозападној Србији, као и на простору КиМ на снази и упозорење због грмљавине и кише.

Наранџасти метео аларм значи да је време опасно: Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

Време наредних дана

У уторак се очекује освежење са кишом и пљусковима у свим пределима. Ветар најпре источни и југоисточни, а затим северозападни, у зони пљускова на кратко појачан. Притисак испод нормале. Минимална јутарња температура од 16°Ц до 20°Ц, максимална од 25°Ц на северозападу до 31°Ц на југу, али и тамо у даљем паду. Увече су могући киша и локални пљускови. Температура у 22х од 17°Ц до 22°Ц.

У среду и четвртак свежије са кишом и пљусковима повремено. У петак и за викенд сунчани периоди и постепено топлије.

БОНУС ВИДЕО:

Пешић открио у каквом је стању Петрушев

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".