У Јавном тужилаштву за организовани крриминал саслушани су данас због заплене око 2 тоне кокаина Слободан Костовски Коле, бегунац са Интерполове потернице и други ухапшени у овој акцији, сазнаје Курир.

- Јавно тужилаштво за организовани криминал донело је наредбу о спровођењу истраге против Слободана Костовског, Николе Стојадиновића, Небојше Субина и Бојана Копитовића због постојања основа сумње да је ова организована криминална група у периоду од марта 2022.до 24.августа ове године извршила кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога - наводи се.

Осумњичени су приликом саслушања искористили законско право и бранили се ћутањем. Тузилац је након саслушања предложио судији за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал да се у односу на сва лица одреди притвор.

Фото: Архив Новости, принтскрин Интерпол

 

 

Подсетимо, заједничком акцијом Јавног тужилаштва за организовани криминал, полицијске управе за Град Београд МУП Републике Србије, БИА, а у координацији са Еурополом и надлежним полицијским органима више држава, у интернационалним водама на Атлантском океану у једрилици 'Оцеаниа дос', дужине 22 метра, данас је заплењено око две тоне кокаина. Опојна дрога кокаин била је упакована у више обележених појединачних пакета, који су се налазили у спортским торбама. Једрилицом су управљали један украјински и један чешки држављанин.

Њих је организовао, сада лишен слободе С слободан Костовски (који је побегао из затвора у Бразилу и за којим је издата црвена Интерполова потерница). Поред њега, ухапшени су припадници ове организоване криминалне групе и то: Н, С. Н. С. и Б. К. Постоје основи сумње да је ова организована криминална група у периоду од марта 2022. до данас 2023. године извршила кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".