Борисав Ђорђевић, познатији као Бора Чорба, огласио се и прокоментарисао потез поменуте странке.

Како је Ђорђевић истакао у разговору, постоји могућност да им смета то што је, како каже, почасни грађанин Книна и носилац Карађорђеве звезде првог реда.

- Не знам шта је тим људима у глави, али изгледа да мисле да ја рушим нови светски поредак. Доводим их до бесмисла из неког разлога, ово о чему се пише и шта траже је чиста глупост. Знате да сам отишао у пензију као уметник. Можда им смета што сам почасни грађанин Книна и носилац Карађорђеве звезде првог реда. У сваком случају, ми се спремамо као да је све у реду - казао је музичар за "Републику".

Фото: П. Милошевић

 

 

Подсећања ради, Из огранка СДА Санџака у Пријепољу траже да се хитно забрани наступ прослављеног музичара Боре Ђорђевића у овом граду.

- СДА Санџака огранак у Пријепољу сматра да је недопустиво да се пријепољска библиотека, најстарија установа у области културе у Пријепољу користи за промоцију квази уметника Боре Ђордевића, фронтмена групе Рибља чорба - наводи Странка демократске акције Санџака у свом саопштењу за јавност и додаје:

Фото: АТА имагес

 

 

- Овај назови уметник познат је по величању ратних злочинаца и масовних убица, хомофобији и борби против новог светског поретка. На концерту који је Рибља чорба одржала у Београдској арени 2007. године, Ђордевић је чланове свог бенда представио као Веселина Сливанчанина, Билану Плавшић, Милорада Улемека Легију, Ратка Младића, а себе као Радована Караџића, који је извршио пластичну операцију. Сматрамо да свị они који величају ратне злочинце и криминалце треба да одговарају пред законом, а не да се њихов рад и стваралаштво промовишу преко установа културе каква је и пријепољска библиотека - наводе они у саопштењу и закључују:

- Позивамо руководство библиотеке да откажу наведену промоцију, а да у свом раду више пажње посвете нашим локалним писцима и младим уметницима којима је у данашњем времену подршка и више него потребна - закључили су они.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: