- Наиме, критични догађај се одиграо иза поноћи 24 и 25. августа  у Футогу у Фрушкогорској улици, када су хицима из ватреног оружја лишена живота два младића М.М. и Ш.Н., обојица из Футога - наводи се у саопштењу ВЈТ.

-  Након чега је дежурни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду изашао на лице места, где је у присуству полицијских службеника ПУ Нови Сад извршен увиђај и изузети су пронађени трагови и предмети за које се сумња да су у вези са предметним догађајем.

Догађај је квалификован као кривично дело тешко убиство из чл. 114 ст. 1 тач. 11 у вези чл. 33 Кривичног законика, за које је запрећена казна затвора од најмање десет година или доживотни затвор и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл. 348 ст. 4 у вези ст. 1 Кривичног законика, за које је запрећена казна затвора од 2 до 12 година, те се у сарадњи са Полицијском управом у Новом Саду предузимају све радње и мере на прикупљању свих доказа за кривични поступак.

Због основа сумње да су извршили наведена кривична дела, лишени су слободе Л.Н, Р.О, Г.Б, сви из Футога и Д.Д. из Новог Сада, који су идентификовани убрзо након критичног догађаја, те им је одређено задржавање до 48 часова, у ком року ће бити саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду на околности извршења наведених кривичног дела.

Новосадска полиција је саопштила  да су ухапсили су Н. Л. (23) из овог града, због постојања основа сумње да је учинио кривично дело тешко убиство. Ухапшене су, такође, још три особе које се доводе у везу са убиством двојице младића у Футогу.

Сумња се да је Н. Л. око поноћи, на улици, хицима из пиштоља усмртио деветнаестогодишњег Футожанина и тешко ранио двадесетогодишњака из овог места који је, од последица, преминуо у Клиничком центру Војводине.

Четворици ухапшених одређено је задржавање до 48 сати и биће приведени, уз кривичну пријаву, вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".