Мушкарцу (62) који је полно узнемиравао тринаестогодишњу девојчицу одређен је притвор до 30 дана. Локални свештеник тврди да лажни монах годинама обмањује сељане, на шта он упозорава на проповедима.

- После литургије мештанима говорим и о штетности надрилекарства које је у нашем селу толико очигледно, ко се још водом излечио?! А што се монаха тиче, зар заиста верујете да постоји манастир који би њему дозволио одсуство по неколико месеци колико проведе у гостима код траварке, ако уопште тако могу да је назовем - каже локални свештеник у селу код Чачка.

Агонију кроз коју је дете прошло описала је комшиница која је наишла у тренутку када се дете отргло из канџи злостављача. Из Милешевске епархије се још нису изјаснили да ли наводно монах има било какве везе са црквом, будући да се у селу представља као монах из Пријепоља.

- Ишла сам улицом када је на мене налетела комшиницина праунука, сва у сузама, потпуно избезумљена, вриштећи и запомажући. Покушала сам да је смирим и причам са њом, али је то у први мах било немогуће јер је дете плакало и било потпуно ван себе - прича комшиница која је била присутна и када су остале комшије прискочиле у помоћ.

- Насртај на дете се одиграо у комшиницином дворишту, где је монах био у гостима. Девојчица се враћала из продавнице када је он зауставио на путу и почео да је испитује, најпре за маму, тату, школу... Дете каже да је тада позвао да седне и предахне, а она је пристала. Иначе монаха знамо сви у селу, јер на имање код комшинице која се представља као траварка долази годинама и остаје по пар месеци. Тек што је села на степенице, дете каже да јој је пришао и почео да прича за њу невероватне ствари. Рекао јој је да она сада улази у пубертет и да би односе требало да има са старијим мушкарцима, као што је он и да ће он бити пажљив. Девојчица каже да је тада кренула да бежи, али да је он шчепао и кренуо да додирује по грудима и гениталијама - прича усплахирено жена, додајући да сумња да је због присуства старијих комшија, дете исптичало само део агоније.

Саговорница Курира каже да су мештани истог тренутка позвали дететову прабаку са којом живи, а потом и полицију.

- Међутим, тада се догодио нови инцидент. Комшиница код које је монах одсео га је сакрила у кући и чак је ушла у свађу са нама бранећи га речима да је девојчица све то измислила. Само захваљујући присебности неколицине сељана, траварка и монах нису пребијени - прича огорчено ова жена.

Она верује да ће се током ове истраге потегнути и питање "надрилекарства" које се годинама обавља на имању траварке.

- Ми смо сви у страху, јер овде долазе разни људи. Долазили су рођаци невољника којима је траварка узимала силне паре, а они преминули. Родбина је долазила и тражила новац натраг, умало једном нисмо изгинули. Сви у комшилуку знамо да траварка лечи некаквом водом која наводно извире на њеном имању, а ту воду у базене довозе цистернама из ЈКП "Водовод" у Чачку, то сви у селу знају - прича саговорница додајући да су здравствени третмани код њихове комшинице прошли многи познати политичари, заједно са члановима својих породица.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Разбијена криминална група у Краљеву и Лозници, крали кола по целој Европи

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".