У многим земљама је традиција да младенци сачувају комадић свадбене торте за срећан и дуговечан брак.

Роналд Варнингер (67) из Вашингтона чистио је гаражу када је наишао на кутију за шешире. Није ни слутио шта се налази унутра и кад је отворио кутују остаје шокиран.

Унутра кутије налазила се торта украшена белим преливом, која је била направљена за његову прабабу и прадеду Инез и Харвија који су се венчали 17. марта 1915. године. Варнингер се сетио да је исту ту торту видео у замрзивачу својих родитеља педесетих година прошлог века.

- Моји родитељи су купили замрзивач и сећам се да торта била умотана у алуминијумску фолију. Тад су ми рекли: “Не смеш то да дираш", али то је било све и нико није причао о томе - рекао је Роналд.

Међутим, поред торте старе 108 година стајала и руком исписана порука за његову баку од пријатељице по имену Нели.

- Драга Инез, сећај се мене кад будеш далеко и само делимично будна, сећај се мене на свој дан венчања и пошаљи ми комадић торте - гласили су написани стихови.

Роналд каже да се нада да ће торта опстати још оволико година.

- Само чињеница да је ова торта преживела Први и Други светски рат је невероватна и изгледа као да за њу не постоји време. Наследиће је моја деца и надам се да ће преживети још 100 година - закључио је Варнингер.

БОНУС ВИДЕО: