Четворогодишње дете спасено је јуче на Великој плажи, након што су га таласи и јаке струје одвукли око три километра од обале, саопштио је начелник службе трагања и спасавања у Управи поморске сигурности и управљања лукама (УПСУЛ) Жарко Лукшић.

Како је навео, у 9.35 часова је дежурни спасилац Управе поморске сигурности и управљања лукама Едис Сијарић добио информацију са плаже 'Ноки Беацх' (Велика плажа Улцињ), да је јак источни ветар одвукао на пучину близу Крша од Ђерана четворогодишње дете, које је било на гуменом душеку. Пливачи су покушали да дођу до детета, али су их јаке морске струје спречиле у томе, јер се дете на душеку удаљило од обале око три километра, ка Ади Бојани.

Како је за Портал РТЦГ казао Лукшић, хитном употребом специјалног спасилачког скутера УПСУЛ-а, Сијарић је за само неколико минута дошао до детета и евакуисао га, уз асистенцију Енеса Скендеровића који је крајњим снагама успео да доплива.

"На срећу, дечак је спашен у последњим тренуцима, јер је постојала опасност да узбуркано море преврне душек и питање је да ли би спасиоци имали времена да реагују правовремено", саопштио је Лукшић. Каже да је сама акција спашавања трајала свега 15 минута од пријема позива. "Као пун погодак се показала анализа УПСУЛ да распореди један специјални скутер на Великој плажи, јер је већ десетак купача спашено сигурног утопљавања", закључио је Лукшић.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".