Предраг Саша Даниловић и Светлана Даниловић упознали су се на кошаркашкој утакмици 1987. када су имали 16 година, а љубав се родила из пријатељства.

Светлана Даниловић важи за једну од најбољих домаћих спортских новинарки, а љубав према спорту кошаркаш Предраг Даниловић и његова супруга пренели су и на своје наследнике, Соњу, Вука и Олгу, којој се, по мишљењу многих, смеши блистава тенисерска каријера.

Фото: М. Вукадиновић

 


- Себе никада нисам доживљавала као особу којој ће главна титула у животу бити то што је нечија жена! Имам ја своје име и презиме - рекла је Светлана, преноси "Лепа и срећна" и открила како је то бити у браку са професионалним спортистом:

- Он је имао озбиљне обавезе и све је било подређено њима. Нисам могла да кажем: ‘Ајде, немој на тренинг, идемо вечерас да шетамо. Живот спортисте и његове породице подређен је тренинзима и утакмицама. То је тешко, а опет лепо је што је он био толико успешан да је стално побеђивао са клубом и репрезентацијом.

 


Они су се упознали када су имали 16 година, а љубав се изродила из доброг пријатељства.

- Било је то неко друго време, није било мобилних телефона и друштвених мрежа. Требало је сакупити храбрости и позвати на централни фиксни телефон који је стајао у ходнику, па се представити и питати да ли може да разговара са Светланом. Па, прво причати са мамом, татом… Сви би се изређали док дођем до слушалице - каже водитељка.

Фото: Архив Новости

 

- Новинарство ме је увек привлачило, а као занимање повезано је са Филолошким факултетом", каже Светлана која је студирала скандинавске језике.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/
RTS Zabava

"Моја другарица писала је за Спортски журнал и предложила ми је, пошто смо тада живели у иностранству, да шаљем неке интересантне репортаже јер у то време они нису имали прилике да путују. Мени се то допало, а по повратку у Београд почела сам да радим на телевизији - испричала је водитељка РТС-а.

Данас се труди да што чешће прати Олгу на путовањима, а њена судбина се ниједног тренутка није одвојила од спорта.

Једном приликом десило се да је интервјуисала "рођеног мужа", па му се обраћала са "Ви".

- Најсмешније је било кад сам га питала - какви су вам планови за будућност - сећа се Светлана.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".