ВРЕМЕ У СРБИЈИ

У Србији претежно сунчано и топло уз могућу краткотрајну маглу ујутро по котлинама југозападне Србије, као и на Пештерској висоравни.

Могућност локалног развоја облачности у планинским пределима краткотрајне кише или пљуска. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак северни и североисточни. Најнижа температура од 15 до 22, највиша од 33 до 36 степени.

За источну и југоисточну Србију РХМЗ је издао упозорење и прогласио наранџасти метео аларм:

Време је опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

ВРЕМЕ У БЕОГРАДУ

У Београду сунчано и топло, са температурама од 20 до 34 степена.

ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНЕ ДАНЕ

У наредних седам дана време ће у већини дана бити претежно сунчано и топло са максималном температуром од 33 до 36 степени, само је у планинским пределима, уз локални развој облачности, могућа краткотрајна киша или пљусак.

У четвртак на северу углавном суво, а у осталим крајевима местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Од понедељка се очекује и пад температуре.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".