Припадници Министарства Унутрашњих Послова Србије саопштили су вест о његовој смрти.

- Ватрогасац-спасилац из Неготина и вођа Специјалистичког тима за спасавање из рушевина Ватрогасно-спасилачког одељења у Бору, Милан Младеновић прерано нас је напустио, чиме је Министарство унутрашњих послова изгубило врхунског професионалца и истинског хероја. Породици изражавамо најдубље саучешће, а памтићемо га као изузетног колегу и пријатеља, који је своје знање и искуство доказао предводећи свој тим и у Турској након разорних земљотреса - писало је у опроштајној поруци МУП Србије.

Милан је заједно са још тројицом својих колега из Неготина и Бора био на челу тима који је храбро спасавао животе људи у региону Хатај у Турској на граници са Сиријом, коју је недавно задесио стравичан земљотрес. Због херојског држања и спасавања људи из рушевина не мислећи ни једног тренутка о свом животу, Милан је с својим колегама из спасилачког тима Србије, награђен за несебично залагање и храброст. МУП је изгубио врхунског професионалца истинског хероја.

- Милан је био један од најбољих међу нама. Јако је волео свој посао и себе увек не себично давао. Много ситуација је стресних и непредвидивих прошао и био на висини задатака. Управо због тога , заједно са колегом Милошем Гњатовићем из Бора, требало је наш округ да представљају и да отпутују у Киргистан. Нажалост , десило се нешто што нас је све дубоко потресло. Изгубили смо вођу тима , доброг колегу, друга , пријатеља, врло одмереног и спремног ватрогасца- спасиоца који је увек био спреман да се упусти у сваку могућу ситуацију која изискује наше ангажовање у послу - наводе у Ватрогасно-спасилачком одељењу у Неготину, батаљона Бор.

Несрећни ватрогасац је иза себе оставио супругу и две ћерке. За сада није тачно познато како је дошло до трагедије односно да ли је он играјући се са децом скочио у базен или се случајно оклизнуо и приликом пада.

БОНУС ВИДЕО:

"ВИДЕО САМ АВИОН, МАХАО ПИЛОТУ" - Исповест човека крај чије њиве се срушила летелица у Батајници

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".