Спорни стан од 120 квадрата у близини Палате правде Марић је преписао свом сину још кад је он имао само седам месеци, како би га обезбедио у случају да се њему нешто догоди.

Фото: В. Данилов

 

- То ми је трећи брак. Ја сам имао 60 година кад ми се родио син, супруга Данијела, која је 30 година млађа од мене, скренула ми је пажњу да сам стар и да треба да обезбедим сина. Ја сам мислио да је то логично и кад је син имао седам месеци ја сам преписао стан на њега. Десило се то да кад сам се развео са Данијелом, десетак година након рођења Матеје. Нисам видео сина седам година, мој син је растао без оца, као и ја. У међувремену сам постао амбасадор у Нигерији, где сам био две године, нисам могао да поведем сина тамо. Кад сам се вратио, поново сам желео да виђам сина као и пре одласка у Нигерију. Мој син је тада имао 15 година, социјални рад је разговарао тад са њим. Морам да напоменем да сам ја уредно плаћао алиментацију сваког месеца у износу од 1.860 евра. И дан-данас уредно плаћам алиментацију. Син и мајка су одлучили да не желе да ме виђају. Рекли су ми да само у пратњи полиције смем да виђам Матеју. Ја сам растао без оца и знам колико је то болно. Сад кад је напунио 18 година да се дешава ово, ја њега толико дуго нисам видео да не знам да ли бих га препознао - испричао је др Марић.

Адвокат Матеје Марића, Немања Јоловић, изјавио је да је Марић инео неистине и да у спорном стану борави треће лице, Александра Марић, друга Марићева супруга.

Фото: ТВ Хепи принтскрин

 

- Боље да ме не вучете за језик кад је Немања Јоловић у питању, ја се чудим како њега уопште адвокатска комора држи. Он је годину дана био у притвору јер је подмићивао судије. Тај адвокат говори само неистину, Александра никада у том стану није живела. Долазила је само да ме обилази јер сам болестан. Био сам у болници, бринула се о мени кад ми је било најтеже - устврдио је Марић.

Марић је истакао да би највише волео да се помири са сином, као и да га воли упркос свему што се тренутно дешава.

- Највише бих волео да син Матеја дође у стан, у своју собу која стоји нетакнута откако је отишао. Немам како да ступим у контакт са сином. Имам 80 година, још пар година ћу да живим, стан је пун стан цвећа и књига, нека дође. Сви смо ми имали неке љубави, али само је љубав према деци трајна. Волим свог сина упркос свему, једва сам чекао да добијем сина, имао сам тада две ћерке, да проживим опет своје детињство кроз њега - рекао је Марић гостујући на ТВ Курир.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".