За њим је Кантонални суд БиХ расписао Интерполову потерницу због издржавања казне затвора од 17 година и пет месеци.

Против Мехића се у Србији води поступак за кривично дело навођење на оверавање неистинитог садржаја. Утврђује се како је он дошао до пасоша Србије у којем су наведени лажни лични подаци.

Полиција је на београдском аеродрому посумњала да је реч о лажном документу, па је додатним проверама утврђено да пасош јесте оригиналан, али да је фалсификовано име и презиме, датум рођења, место пребивалишта... 

Убрзо се дошло до информације да је за особом која користи српски пасош расписана Интерполова потерница, да је реч о осуђеној особи коју Босна и Херцеговина тражи ради издржавања казне затвора.  Мехић је је у фебруару осуђен за више кривичних дела, између осталог и убиство, а није се појавио на изрицању пресуде Кантоналног суда.

Полиција га није пронашла ни на адреси становања. У недељу поподне он је до Београда стигао из Италије, а био је у друштву супруге. 

Фото: МУП БиХ

 

Овај Тузлак, према пресуди Кантоналног суда, део је криминалне групе коју чине и Амар Лисичић и Амир Мехић, а осуђени су на укупно 46 година и 11 месеци затвора. Дамир Мехић се бранио са слободе, јер судски поступак није окончан у разумном року.

Тада је одлучено да се одреде одређене мере, које су подразумевале забрану напуштања пребивалишта, забрану изласка из БиХ, одузете су му путне исправе и био је у обавези да се једном недељно јавља Полицијској управи Тузла. Он је све време негирао да је починио убиство које му је стављено на терет.

ЗЛОЧИН

УБИСТВО за које је осуђен Дамир Мехић догодило се 2013.године у центру Тузле. Био је то епилог дугогодишњег крвавог обрачуна између две криминалне екипе. Одмах после злочина,он је побегао, а пет година касније ухапшен је на Јахорини. После две године проведених у притвору, пуштен је да се брани са слободе. Фебруара ове године је изречена пресуда, а од тог тренутка он је поново био у бекству.

БОНУС ВИДЕО:

РУСИЈА: Калашњиков представио нову верзију јуришне пушке АК-19

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".