Ноћи су и даље веома свеже, у котлинама и долинама и са маглом, а минимална температура јутрос се у деловима централне, североисточне, јужне и југоисточне Србије спустила и на само 9-10°Ц, на Копаонику на 5°Ц.

Максимална температура биће данас од 26 до 30°Ц, а у Београду се након јутарњих 14°Ц, током дана очекује 28°Ц. И други дан викенда протећи ће као и први. У целој Србији након ведрог и свежег јутра, током дана очекује се сунчано и топло. Јутарња температура биће од 8 до 16°Ц, у Београду до 15°Ц, а максимална дневна од 27 до 31°Ц, у Београду до 29°Ц.

У понедељак сунчано. Максимална температура од 29 до 32°Ц. Уторак и среда донеће Србији нешто више облака, а понедге се уз јачи развој облачности очекује појава локалних пљускова са грмљавином. Максимална температура биће у већини предела око 30°Ц.

У другој половини следеће седмице биће поново сунчано, према крају седмице и све топлије, уз температуре од 31 до 35°Ц. Према тренутним прогнозама након 20. августа очекују се веома високе температуре под утицајем врло топле ваздушне масе са севера Африке, а максимална температура била би и преко 35°Ц.

Ако изузмемо уторак крај дана и среду где може локално бити нестабилности, јачег погоршања времена и захлађења неће бити минимум до пред сам крај августа. Ако се тренурни прорачуни остваре, сам крај августа донео би прекид топлотног таласа и летњих врућина, али за сада не пре 25-27. августа.

(Вечерње новости)

БОНУС ВИДЕО: