Он је био невероватно згодан глумац који је таман достигао светску славу у високобуџетној серији "Спартак: Крв и песак" када је његов живот трагично окончан, а сада је снимљен документарац о последњим тренуцима живота Ендија Витфилда, који је изгубио битку са раком у 39. години живота.

Глумчева удовица Вашти испричала је све о њенох љубави према мужу и њеној борни да сагради живот без њега, 5 година након његове смрти.

 

 


Причајући о премијери документарца са насловом: "Буди овде сада: Прича о Ендију Витфилду, који садржи сате интимних снимака 18 месеци колико се Енди борио да оздрави, удовица је релча да је гледање филма тешко, али ипак некако утешно.

 

 

 

 

- Опет имамо прилику да будемо заједно два сата и да га видим као оца, да видим моменте које сам делила са љубављу свог живота - рекла је Вашти.

Енди је иза себе оставио двоје деце, 11-годишњег Џеса и осмогодишњу Индиго.

 

 


- Енди и ја смо желели да направимо овај филм како бисмо људима показали да је све што им се деси прилика да напредују и да зграбе сваки тренутак - каже Вашти и додаје да је Енди био њена сродна душа.

 

 

- Није тешко наћи згодног мушкарца. Али, да бисте пронашли компатибилну особу потребно је стрпљење и поверење. Нису важне "плочице" на стомаку. Ми смо били суђени једно другом.

 

 


Енди је након осамнаестомесечне борбе са раком преминуо 11. септембра 2011. године, месец дана пре него што је прославио 40. рођендан. Био је на врхунцу славе, пошто је импресионирао Холивуд својом моћном изведбом у високобуџетној серији "Спартак". Пре тога био је инжењер, који се с времена на време појављивао у аустралијским серијама, али му је глумачка каријера била у другом плану. Зато су се сви изненадили када је добио главну улогу у "Спартаку". Серија је постала хит широм света.

 

 

Када му је дијагностикован рак, спремао се за снимање друге сезоне, која је одложена због његове болести. Преминуо је супрузи на рукама.

Филм који ће у понедејлак бити премијерно приказан у Сиднеју, режирала је Лилибет Фостер.