Замрзивач је сјајан начин да смањите бацање хране, а с обзиром на животне трошкове, важно је и да он добро ради. Кејт Хал, стурчњак за расхладне уређаје, открила је један занимљив трик помоћу кога ћете проверити да ли ваш замрзивач правилно замрзава и хлади храну. 

Како пише "Еxпресс", све што треба да урадите је да до пола напуните малу посуду с водом и пустите је да се замрзне. Када се замрзне, ставите на површину новчић. Наиме, ако ваш замрзивач ради исправно, новчић би требао да остане на површини, а ако потоне, онда знате да не ради како треба. 

 

Фото: Профимедиа

 

 

- Ако установите да је температура прениска или да се лед топи, прво што требате да урадите је да прочитете поново упутство за употребу, јер у њему се сигурно налазе савети од произвођача шта све треба сами да проверите и утврдите да ли је замрзивач не ради добро  - саветује Кејт Хал.

Објаснила је и да замрзивач и редовоно отапате, ако није самоотапајући, али и да га не претрпавате храном, како би остало простора циркулисање ваздуха. Осим тога, избегавајте да стављате топлу или врућу храну у замрзивач, а ако замрзавате свежу или домаћу храну, замрзавајте ју у мањим количинама како ваш замрзивач не би морао толико да ради. 

БОНУС ВИДЕО: