Снежана Богдановић једна је од најталентованијих глумица на нашим просторима, а о њеној лепоти и данас многи говоре.

Рођена је у Земуну 5. новембра 1960. године. Иза себе има дугу и успешну каријеру, добитница је најпрестижнијих награда у свету глуме.

Фото: Јутјуб принтскрин/КЛАСИК

 

 

Међу најбољим домаћим серијама налази се серија “Алекса Шантић”, која је пре неколико деценија описала живот песника. Алексу је глумио Банислав Лечић, који је показао како је мајстор речи умео да воли свим срцем. А волео је лудо Анку Томлиновић коју је играла Снежана Богдановић.

Југословенску телевизијску серију, која је снимљена 1992. у продукцији Телевизије Сарајево, режирао је Александар Јевђевић. Сценарио за дивну ТВ причу написали су Ђорђе Лебовић и Јосип Лешић, вођени романом “Алекса Шантић-роман о пјесниковом животу”.

 

 

Колико романтике је донела ова серија - готово онолико колико је има у Шантићевим песмама, а његова највећа љубав била је Анка.

Љубав и страст која их је спајала, допирала је са малих екрана, а снимили су и експлицитне сцене. И била је то једна тужна љубав. Анка се удала, Алекса је остао сам. Снежана је пре улоге Анке имала иза себе више улога у филмовима и серијама, попут “Брод плови за Шангај”, “Метла без дршке”, серије "Синђелићи", "Кудуз", "Оригинал фалсификата"...

Фото: АТА имагес

 

 

Снежана је у дугогодишњем браку са глумцем Уликсом Фехмијуом са којим има ћерку. Пар од 1994. године живи у Њујорку и имају ћерку Нику.

БОНУС ВИДЕО: