Жена је тешко повређена када ју је ајкула ујела за ногу док се купала на плажи у Њујорку, саопштено је данас из одељења градских паркова.

Наводи се да је педесетогодишња жена пливала код плаже Рокавеј у понедељак поподне, када ју је ајкула угризла за леву ногу, пренео је АП.

Спасиоци су жену извукли из воде и указали јој прву помоћ, а потом је пребацили у болницу с тешким повредама на бутини у критичном, али стабилном стању, рекао је портпарол полиције.

Потом су уклоњени сви купаче из воде, а полиција је хеликоптером претражила подручје у потрази за ајкулама, али ниједну није пронашла, саопштило је одељење за паркове.

Плажа Рокавеј је данас из предострожности затворена за пливање и сурфовање.

Стручњаци кажу да су угризи ајкула изузетно ретки, а прошле године у свету их је укупно било само 57, према досијеу о нападима ајкула Универзитета Флориде.

Напад ајкуле догодио се у периоду пораста уочавања присуства ајкула на плажама Њујорка и Лонг Ајленда.

Сматра се да је на то, поред осталог, утицао побољшани квалитет воде, као и пораст популације рибе у области где се ајкуле хране.

Одељење за паркове наводи да је угриз ајкуле регистрован у понедељак био први пријављен у последње време на плажи Рокавеј.

С друге стране, на плажама Лонг Ајленда у најмање пет наврата ајкуле су ујеле пливаче и сурфере овог лета, иако није било смртних случајева.
 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".