ЈАХИР Адемовић (46) је српски држављанин који је живео у Цириху са својом децом. Он је самохрани отац, а двојицу синова је одвео на летовање у Италију како би одморили, када је породицу затекла тешка трагедија.

 

Јахир се 3. августа утопио на плажи у туристичком летовалишту Римини у Италији. На летовање је стигао недавно са својим синовима, који имају 20 и 21 годину и деца су са инвалидитетом.

Тог 3. августа синови су били на обали, а њихов отац на душеку у мору. У једном тренутку, човек је почео да маше рукама, да виче и дозива помоћ.

Синови угледали како отац дозива у помоћ

То су угледали његови синови, који су одмах отишли да алармирају спасиоца. Несрећни човек је пао са душека и упао у воду.

Још увек није познато да ли је Јахиру позлило или је приметио да га таласи носе далеко од обале. Како преносе италијански медији, он није умео да плива.

Фото: Друштвене мреже

 

Лекар је одмах стигао на лице места, покушана је реанимација, али нажалост безуспешно. Спасиоци су прво имали потешкоће да лоцирају мушкарца, а када су га извукли из воде, било је прекасно. Страдао је на 300 метара од својих синова, који су сведочили тој трагичној сцени.

Двојица синова су остала сама. Како преносе италијански медији, синови имају инвалидитет. Синовима овог мушкарца у помоћ је притекао и градоначелник Беларија, Филипо Ђорђети.

"Да ли нам је тата мртав?"

Градоначелник је навео да је чуо да се на плажи утопио један туриста који живи у Швајцарској и да су ту његова два сина.

- Одмах сам отрчао тамо пошто знам немачки језик. Човек је био на душеку и југозападни ветар га је одгурао 300 метара од обале, а онда су га таласи поклопили - почео је своју причу Филипо Ђорђети.

Он је даље навео и да су надлежни позвали социјалну службу како би збринули Адемовићеве синове.

Фото: Друштвене мреже

 

- Непрестано мислим на та два момка од 20 и 21 годину. Они су јако храбри и трезвени у овим тешким тренуцима. Они су ме прво питали на немачком језику "да ли им је отац заиста мртав". Није било лако да им се то саопшти - рекао је градоначелник.

О деци ће се бринути бака и дека

О двојици синова ће водити рачуна бака и дека. Синови су се вратили су у Швајцарску у петак.

Тело Србина је препознала је једна од рођака која је одмах кренула из Цириха, чим је чула вест.

- Већ су три године долазили овде, познавали су нашу општину и добро су се слагали - причају мештани.

Ова трагедија је потресла цело летовалиште, а бројни мештани су понудили помоћ синовима страдалог мушкарца. Такође, њима су се за помоћ нашли и запослени хотела.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

ПРЕЖИВЕЛИ РАФАЛЕ УРОША БЛАЖИЋА, А СЛУПАЛИ СЕ АУТОМ: Млади из Малог Орашја у болници, породице у шоку

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".