Црногорском премијеру Дритану Абазовићу су отказале кочнице на службеном аутомобилу марке "мерцедес" приликом службеног пута у Тиват, пишу "Вијести". Кочиони систем на службеном возилу је нагло престао да ради док је Абазовић био на Обзовици, педесетак метара пре велике низбрдице.

Инцидент се догодио у понедељак 31. јула када је премијер Црне Горе ишао у службену посету Тивту. Према незваничним информацијама, командна табла није приказала никакво упозорење о престанку рада кочионог система возила.

Возило се зауставило на макадаму поред пута, а Абазовић је тада прешао у други аутомобил из пратње. Од тада користи друго службено возило марке "ауди".

МУП Црне Горе каже да досадашње контроле указују да је реч о квару због старости возила и велике километраже коју је то возило прешло. Наглашавају да је први човек те институције и партијски колега Абазовића, Филип Аџић, иницирао ванредни преглед од стране Директората за безбедносно-надзорне послове како би се утврдио узрок и околности под којим је дошло до овог инцидента.

"До сад одрађеном контролом уверени смо да је квар на возилу настао услед старости и велике километраже коју је то возило прешло, али и да претходно нису постојали никакви индикатори који би указивали да може доћи до таквог квара на поменутом возилу", саопштено је "Вијестима" из МУП Црне Горе.

Објашњавају да је 12 година просечна старост службених моторних возила која се користе у оквиру Одељења за обезбеђивање домаћих личности у циљу вршења безбедности штићених лица. Та возила се налазе под двадесетчетворочасовним надзором службеника Управе полиције.

"Али напомињемо, да се иста уредно технички одржавају и сервисирају посредством и у оквиру капацитета Дирекције за одржавање и експлоатацију превозних средстава и организовање исхране и смештаја, Министарства унутрашњих послова, па се, с тим у вези, и на тај начин адекватно испуњавају сви неопходни безбедносни стандарди утврђени на пољу заштите безбедности штићених личности. Као и да за сада не постоје индиције које би указивале на то, да је квар на горе поменутом возилу у предметном догађају, узрокован људским фактором. Имајући у виду да се ради о возилу које користе службеници Управе полиције који обављају послове обезбеђења председника Владе Црне Горе, министар унутрашњих послова Филип Аџић иницирао је ванредни надзор од стране Директората за безбедносно-надзорне послове ради утврђивања узрока и околности под којима је дошло до овог догађаја", додају из Министарства унутрашњих послова Црне Горе.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".