Мајка је објавила фотографију ћеркиног школског рада, наводећи да је то била ћеркина омиљена реч и њен омиљени цитат.

- "Како је дивно то да нико не мора чекати ни тренутак да би почео свет чинити бољим" - изабрани цитат... "срећа" изабрала је ту реч - написала је неутешна мајка поводом три месеца од незапамћене трагедије коју је починио осумњичени дечак.

Њен супруг, прослављени одбојкаш Драган Кобиљски, објавио је фотографију страдале деце, међу којима је и његова насмејана девојчица и написао: "три месеца". Испод те његове објаве људи пишу поруке подршке и емотиконе сломљених срца. Његову објаву поделили су и родитељи јединог дечака који је убијен у незапамћеној трагедији која је потресла читаву Србију.

- То су била дивна деца, чисте душе и чистог срца. Пред њима је била блистава будућност. О томе колико су они били предивни, сведочи и цитата убијене девојчице, њене изабране речеи. Она је зрачила добротом, срећом и желела је да свет учини бољим местом - наводи наш саговорник.

Нина Боровић Кобиљски је раније на друштвеној мрежи објавила писмо, којим се обратила "родитељима нелеченог детета".

Фото: принтскрин друштвене мреже

 

 

- Знате, ми више у овоземаљску правду не верујемо... Али се трудимо да наставимо да верујемо у људскост и у истину... - написла је она на почетку отвореног писма, да би затим додала:

- Трагедија која нас је задесила је толико страшна, болна и непојмљива, да се свакодневно боримо за удах. Мисли које ће нас доживотно морити су: Зашто му нисте помогли?! Зашто сте га обучавали у стрељани и код њега развијали и гајили тако језиве вештине пуцања и убијања, док смо ми насу децу водили на часове уметности и спорта?!

Мајка девојчлице у том писму је навела да ово није лична трагедија, већ колективна.

- Овде није у питању само лична трагедија, већ колективна трагедија једног друштва јер су страдала изузетна деца која су била на правом путу да постану сјајни људи и који су са несуђеним сопственим породицама требала да буду залог овом друштву. И даље се молимо за спасење ваших дуса, али без признања, нема ни покајања - написла је она 23. маја на свом Фејсбуку.

Подсетимо, масакр се догодио 3. маја када је дечак наоружан дошао у школу и свој крвави пир почео већ у холу, где је убио чувара и три девојчице, затим је крвопролиће наставио у својој учионици где је убио шесторо својих другара, а ранио њих пет, међу којима је била и наставница историје.

Дечак је како је утврђено даљом истрагом имао план ликвидације и листу за одстрел. Како је Курир јуче писао, дечак је оружје у ранцу држао два дана, а истражитељи су открили да је он очеву торбу где је било оружје и муниција отворио пре 1. маја.

- Шифра је била 687 а котачи који се окрећу да би се отворила су већ били на 684. Трећи низ сам завртео два или три пута и она се отворила - наводно је признао дечак убица на салушању, када је путем видео линка саслушан као сведок у истрази коју води Више јавно тужилаштво у Београду против његовог оца.

Иначе, како смо раније пренели, дечак убица је истражитељима признао да је направио списак деце чију је смрт желео, али је открио да је на његовом првом списку било преко 25 имена.

- Направио сам списак за одстрел. На њему је било преко 25 имена и схватио сам да је то ипак превише, па сам од њега одустао. Тога дана, када сам дошао у школу, одлучио сам да пуцам редом - наводно је дечак убица испричао.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".