У Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушани су Немања Ј. (32) и Дарко Б. (31) због сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

- Сумња се да је Њемања Ј., полицијски службеник, запослен као административни радник у Одсеку за управне послове Полицијској станици Палилула, неутврђеног данаиз ПС Палилула изнео већу количину оружја, муниције и експлозивиних материја и држао их у стану у Миријеву, у намери да их преда Дарку Б. - саопштено је из тужилаштва.

Осумњичени су, како се наводи, 1. августа заједно изнели оружје из стана, које су ставили у пртљажни кофер и поставили кофер на мотоцикл у власништву Дарка Б., који се налазио испред стана, након чега су ухапшени од стране припадника Сектора унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова Србије.

Том приликом је пронађено и заплењено 2.166 комада метака различитог калибра, 2 ручне бомбе, 1 димна бомба, 2 импровизована испаљивача метака који представљају ватрено оружје, као и више различитих делова оружја.

- Обојица осумњичених су се на саслушању бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану - додаје се у саопштењу тужиаштва. Тужилаштво је након саслушања предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да им одреди притвор да не би утицали на сведоке и да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду.

БОНУС ВИДЕО: