Дирекција полиције у Приштини најавила је да од сутра почиње смањење њених припадника за 25 одсто у и око општинских зграда на северу КиМ, у складу са прошломесечним споразумом постигнутим у Братислави између потпредседника тзв. владе Бесника Бисљимија и посредника ЕУ у дијалогу Мирослава Лајчака.

Одлука о смањену полиције око општинских објеката донета је данас на радном састанку тзв. косовске полиције, Еулекса и Кфора за процену безбедносне ситуације у и око општинских зграда северних општина.

- Према заједничкој оцени косовске полиције, Еулекса и Кфора, безбедносна ситуација у и око објеката северних општина процењује се као добра. У смислу овог заједничког налаза, од сутра почиње смањење припадника косовске полиције за 25 одсто у и око општинских објеката на северу - наводи се у саопштењу полиције.

Додаје се да ће тимови тзв. косовске полиције, заједно са Еулексом и Кфором, наставити координацију и предузети неопходне радње у складу са редовном проценом безбедносне ситуације у и око општинских објеката, у северним општинама на Косову у Метохији.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО: