На комеморацију прво је стигла његова породица. Супруга Славица и синови Никола и Марко Роквић, а ту су биле и Марнкове колеге, које нису могле да сакрију сузе због губитка вољеног Роквића.

Лепа Лукић, Беки Бекић, Ана Бекута, Оливера Ковачевић, били су само неке јавне личности које су дошле на комеморацију. Међу онима који су држали говор био је и композитор Миша Мијатовић, који је открио тајну Маринкове последње песме.

- Те ноћи када умрем се зове једна од последњих песама. Сви смо га молили да не снима песму са таквим текстом, али он је инсистирао.

Фото: АТА имагес

 

Такође, говор је одржао и хармоникаш Милош Миша Мијатовић.

- Поштовани пријатељи и драге колеге, данас се опраштамо од једног од најбољих интерпретарора, који је оставио дубок траг у народној музици. Изводио је песме које су сви певали и младе и старије генерације. Наши су животи били испреплетани, можда смо због тога били и тако добри пријатељи и искрени до краја. Маринко је био певач који је долазио из другог плана. Није имао позадину, није се гурао, био је скроман, али је својим квалитетом успео да деценијима одржи висок ниво. Ми смо свирали и певали оно што смо волели - рекао је Миша.

Да подсетимо, Маринко Роквић је српски певач рођен 27. јануара 1954. године у Босанском Петровцу. Родитељи су му били строги, а породица је тешко живела јер су се само бавили пољопривредом. Маринко и његов брат су од малих ногу показивали интересовање за музику па су учествовали на већини школских приредби. Маринко је волео да пева и да свира песме на хармоници, а брату су боље ишла кола. Обојица су самоуки, а свађали су се једино око хармонике јер су имали само једну. Поред музике, Маринко је волео и да тренира фудбал.

Фото: АТА имагес

 

 

Сестра од стрица је уочила његов таленат па га је повела са собом у Београд. Отишли су у музичку школу „Станковић“, али пошто је све било попуњено, могао је да се упише само на одсек за кларинет. Ипак се одлучио за Електротехничку школу „Никола Тесла“ и учланио се у КУД „Никола Тесла“ у коме је певао. Тада се први пут заљубио у девојчицу са којом је ишао на пробе. Након завршетка средње школе, баталио је електротехнику и започео музичку каријеру. Певао је углавном народне песме, али на елитнијим местима су захтевали романсе и староградску музику па је и то научио. Маринков брат није наставио да свира, али му се придружио у Београду и живели су као подстанари.

Уписао је факултет ФОН и завршио је једну годину јер није могао да усклади наступе са предавањима. Одувек је волео да се лепо облачи и био је прави срцоломац. Имао је све више ангажмана, а након две године певања, добио је понуду да сними први сингл. На телевизији се појавио после пет година бављења овим послом.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".