После операције слепог црева коју су лекари извели у последњем тренутку и тако му спасили живот, Жика Јакшић се озбиљно замислио над питањима живота и смрти.

Фото: ТВ Прва принтскрин

 

Пошто је данима трпео болове, опасност од сепсе је била велика, а шансе за преживљавање мале, али хирурзи су дали све од себе и он се извукао. Али, онда се сетио да би могао на време себи да обезбеди гробно место. Свима који га воле, то је звучало бизарно, али Жика зна да за час човека може да нема, а пошто неће да оптерећује старијег сина, а дуги је још мали за такве ствари, он је све сам средио.

- Ја сам купио место за своје вечно коначиште и већ је уређено и усељиво је одмах. Ја сам то купио на време, да се не свађају где ће да ме сахране и како то већ уме да буде, него сам себи лепо направио да имам поглед, да имам мир, да уживам. Ја сам ти, друг мој, обезбедио себи место да имам где да живим кад умрем! И хоћу да кажем да немам никакав страх од смрти.

Фото: АТА имагес

 

- У својој глави сам доспео толико далеко, ископао сам сам себе толико да немам уопште проблем да причам о томе - каже Жика, а његова колегиница Злата Петровић тврди да то сваки одговоран човек треба да уради.

- Та прича о куповини гробног места је заправо кренула од мене. Свака одговорна особа која себи купи кућу и направи дом, треба да обезбеди и гробно место. Можда је то сада постало помодарство, али баш ме брига - каже Злата.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".