Данас би Матеј Периш (27) из Сплита, који је настрадао за дочек Нове 2022. године у Београду, прославио свој рођендан, а овим поводом се огласио његов отац Ненад Периш.

Ненад, који је те 2022. године пет месеци трагао за својим сином који се водио као нестао, све док његово тело није пронађено у Дунаву на Ади Хуји у Београду, објавио је тужну поруку посвећену свом покојном сину.

- Пре две године на данашњи дан био сам као и данас, вечерас у овој далекој земљи, причали смо. Рекао си ми тада: "Волим те"… Данас, ево, на исти дан који нисам ни могао замислити да ће доћи, ја теби кажем: "Фалиш ми, до боли ,до боли ...". Данас, када би на твојој торти било 29 свећа грлим те свом снагом. Заједно смо као и тада… Заједно заувек - написао је Ненад Периш на свом Фејсбук профилу.

 

 

Испод ове његове објаве низали су се коментари подршке, утехе и лепих речи за покојног Матеја.

- Матеј, нека ти је срећан рођендан међу анђелима у вечном животу. Шаљем вам љубав и пуно снаге, а Матеју мир у души. Није утеха, али нисмо га заборавили. Увек је у нашим срцима - само су неке од порука испод објаве Ненада Периша.

Подсетимо, млади Сплићанин је прошле године са друштвом из Сплита фдошао у Београд на дочек нове године. Пријатељи су уочи дочека, у ноћи између 30. и 31. децембра 2021, отишли у Бетон халу, где су били у неколико кафића, а на крају су отишли у клуб "Готик". Он је у једном тренутку отишао од својих пријатеља, изашао напоље у мајици и почео да трчи београдским улциама.

Фото: Фејсбук принтскрин/Matej Periš

 

Његово кретање снимиле су сигурносне камере. Трчао је, иако га нико није јурио, све до кафића "Саванова", где се спустио до реке, ушао у води, мало пливао и нестао у таласима.

Матејеви пријатељи пријавили су његов нестанак ујутру.

- Због чега је Матеј напустио клуб до данас није разјашњено. Његови другови су испричали у истрази да су мислили да је отишао са неком девојком или до тоалета, као и да им његов одлазак није био чудан, јер је и раније имао обичај да оде током изласка, али се увек испоставило да је отишао с неком девојком или друштвом - каже саговорник и додаје да је Матеј последњи позив упутио својој другарици из Сплита, Маји Сопти, која је у то време такође била у Београду. Међутим, она му се није јавила.

Како смо тада писали, базне станице лоцирале су сигнал Перишевог мобилног телефона прво код "Саванове", а тек касније и код Великог ратног оства. Оно што је занимљиво јесте да је његов телефон лоциран чак два и по сата након што је Матеј последњи пут снимљен и то како се спушта степеницама до Саве.

- Тело мушкарца који је на себи имао гардеробу коју је Матеј носио у ноћи нестанка, пронађено је 18. маја 2022. око 9 часова ујутру. Тело су пронашли морнари који су се налазили на Ади Хуји. У џепу је пронађен мобилни телефон, а на руци сребрни сат. Већ на лицу места према одећи се закључило да је реч управо о несталом Сплићанину. Званична информација МУП-а стигла је сутрадан, 19. маја. Саопштено је да је ДНК анализом утврђено да се ради о Матеју, као и да је према налазу обдукције, смрт наступила ненасилним путем - подсећа наш извор.

У цркви Светог Анте у Београду, потом је била одржана миса коју је заједно са српским патријархом Порфиријем одржао и београдски надбискуп Станислав Хочевар. Надбискупија Србије припремила је 27 белих ружа за 27 година Матејевог живота, а стотине грађана дошло је да га испрати на вечни починак.

БОНУС ВИДЕО:

ОВАКО ИЗГЛЕДА РОДОС НАКОН ПОЖАРА: Ватра је уништила све пред собом

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".