Британски младић, Конор Гибсон (20), проглашен је кривим за сексуално злостављање и убиство своје 16-годишње сестре. Он је осуђен за напад на Амбер Гибсон,који се догодио у шуми у Хамилтону у Јужном Ланаркширу у новембру 2021. године. Скинуо јој је одец́у, сексуално је напао са намером да је силује, нанео јој тупим ударцем повреду по глави и телу и задавио је.

Гибсон је негирао оптужбе, али је проглашен кривим након 13-дневног суђења на Вишем суду у Глазгову. Након пресуде, судија Лорд Мулхоланд је рекао Гибсону: "То је било изопачено и платиц́ете високу цену за то".

Такође, Стивен Кориган (45), мушкарац који је додирнуо Амберино тело и оставио свој ДНК по њој, након што ју је пронашао мртву, али није контактирао полицију, такође је проглашен кривим. Нестанак девојчице је пријављен у петак 26. новембра увече, а њено тело је пронађено у Цаџов Глену 28. новембра. 

https://youtube.com/shorts/9SLimMs-wUo?feature=share

Гибсон је ухапшен три дана касније, а дан пре хапшења објавио је језиву почаст сестри коју је убио, написавши на Фејсбуку: "Амбер, летец́еш високо до краја времена. Свима ћеш нам недостајати. Посебно мени. Воли те риђи патуљак. ГБФН (збогом за сада)", написао је он.

Форензички патолог који је извршио обдукцију Амбериног тела рекао је суду да је пронађена прекривена блатом и да је узрок смрти "дављење".  Поротници су такође чули и друге форензичке доказе и то да је на Гибсоновој јакни пронађена мрља од крви која је компатибилна са Амбер и да је његов ДНК такође пронађен на њеном шортсу и доњем вешу, који је "насилно поцепан".

На снимку се види како Гибсон и његова сестра Амбер шетају улицом, а затим и мостом близу места убиства у 21.55 и 21.57.

Следећи видео снимак приказује Гибсона два сата касније како хода сам у 23.42 и 23.44 - после убиства своје сестре. На снимку се види како покушава да сакрије лице од возача у пролазу.

У време Амбериног убиства, Конор је живео у хостелу за бескућнике Блуе Триангле у Хамилтону, док је Амбер била у градском дечијем дому Хилхаус. Полиција је такође пронашла Стивенов ДНК на 39 различитих делова Амбериног тела, укључујуц́и њене груди, задњицу и бутине.

БОНУС ВИДЕО: