Решавајући то питање, Апелациони суд позива се на детаље оптужнице, службене белешке подгоричке полиције, налаз и мишљење судског вештака медицинске струке о вештачењу телесних повреда код оштећеног...

Тражио паре па га напао

- Из којих произилази основана сумња да је окривљени О. А... употребом силе против оштећеног К. М. одузео туђу покретну ствар у намери да њеним присвајањем себи прибави противправну имовинску корист у износу преко 150 евра, на начин што је оштећеном К., а након што му је исти, јер је просио, дао 0,70 центи, тражио да му да још новца, па када је оштећени то одбио, дошло је до вербалне свађе између њих, да би потом окривљени и физички насрнуо да оштећеног гурајући се са истим у намери да му одузме новац - наводе из Апелационог суда.

Констатују да је оштећени потом пао и тада задобио тешку телесну повреду - прелом бутне кости:

- A okrivljeni, dok se oštećeni nalazio na zemlji, pretraživao mu džepove pantalona tražeći novac u čemu je bio sprečen nailaskom svedoka J. A, kojom prilikom je okrivljeni uspeo da od oštećenog oduzme novac u iznosu od 15 evra, nakon čega se dao u bekstvo - dodaje se u rešenju.

Odbijajući žalbu branioca kao neosnovanu, iz Apelacionog suda objasnili su da je odluka prvostepenog - Višeg suda u Podgorici doneta bez učinjene povrede odredaba krivičnog postupka...

Opasnost od bekstva

Sudije su konstatovale i da činjenica da je okrivljeni državljanin Kosova, gde živi njegova porodica i gde je proveo najveći deo života, ukazuje da O.A. ima razvijene društveno - socijalne i porodične veze van teritorije Crne Gore i da od njih može tražiti i dobiti pomoć u slučaju bekstva i skrivanja:

-Koje činjenice u svojoj ukupnosti, opravdavaju produženje pritvora okrivljenom O.A. po pritvorskom osnovu iz čl.175 st.1 tač.1 ZKP, budući da ukazuju na realnu i osnovanu bojazan od bekstva okrivljenog ukoliko bi mu u daljem toku krivičnog postupka bilo omogućeno da se brani sa slobode - prosjak.

(Vijesti)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".