Један од славних глумаца Милош Тимотијевић је одрастао са оцем који је био славни фотограф, па је тако од малих ногу био испред објектива: 

- Верујем да је утицао, када сте од првог месеца рођења испред објектива вероватно то некако утиче на вас. Ја сам испред очевог објектива провео буквално 40 година. Отац је својим саветима и фотоапаратом утицао на моју одлуку. Он је тај који ми је први рекао: "Па, можда би требало да се бавиш глумом, то је нешто у чему би ти био добар." Стрепео је, управо зато што ме је он гурнуо у ту причу, да ли ћу успети - изјавио је глумац и истакао да му је жао што глумце гледају као забављаче:

- Уметност је увек била нека страст према истини и животу. Уметност ме је водила ка томе да обједињујем истину и у животу. Одувек сам волео и музику и филм, а позориште сам касније открио. Све сам то каналисао кроз овај позив, мислим да филм и позориште обједињавају гомилу уметности. Глума је доста занимљива дисциплина у целој тој причи, прилично недефинисана и на нас још увек гледају као на забављаче, а не уметнике. Како године пролазе, ја сам свакако убеђен да нисам промашио професију - изјавио је Милош који се свакодневно преиспитује: 

- Сваки уметник, као и сваки прави човек се преиспитује сваког дана око својих избора. Сваки пут када радим неки посао се преиспитујем да ли је то права ствар. Никада нисам престао да се преиспитујем и можда је у томе кључ.

Често се двоумио да ли да упише ликону или драмску Академију: 

- Одувек сам волео да сликам. Танка је линија била да ли ћу пробати на Факултету драмских уметности или ликовних. Обожавам музику, али нисам нешто претерано талентован и то је нека моја највећа жал. Такође ми је жал што се нисам бавио и сликарством. Али, за то није никад касно, дан данас се бавим на неком аматерском нивоу- објашњава он.

Тимотијевић је искрено изјавио за телевизију "Е"да се  после сваке  улоге мењао: 

- Остаје мукотрпан повратак у своје ја јер вас свака улога на неки начин промени, ако не психички онда физички. Остају ожиљци, да ли на души или на телу. Никада нисам успео до краја да се вратим после неке улоге у своје ја пре те улоге. То је оно што је занимљиво код нашег посла- искрено каже Милош.

БОНУС ВИДЕО: