Дечак је приликом испитивања навео да су га отац и особље које га је обучавало у стрељани, хвалили како је прецизан и добар пуцач.

"Вероватно се не бих одлучио да пуцам, да ме они нису толико хвалили", наводно је рекао дечак одговарајући на питање.

Дечак је рекао да је пуцање вежбао у "Партизану” и да му први контакт са оружјем није омогућио отац, већ инструктор у стрељани којег је описао као "мршавог, седог, кратке косе и средњих година”. Рекао је, такође, да га је обучавао да пуца из пиштоља "глок”, као и да је у стрељани било и других инструктора осим оног којег је описао, али да им не зна имена

У телефону оца пронађени су фотографије и снимци како дечак пуца из пиштоља.

Више јавно тужилаштво (ВЈТ) у Београду, подсетимо, формирало је посебан предмет како би се утврдиле све околности у вези са радом и поступањем Стрељачког клуба "Партизан” и Клуба практичног стрељаштва "Партизан”.

Утврђује се да ли су одређеним интерним актом прописани услови коришћења услуга овог стрељачког клуба, односно да ли је малолетним лицима дозвољен улазак и боравак у њој, потврдили су из ВЈТ.

"Затражено је и да се утврди да ли су отац и његов син били обучени за руковање ватреним оружјем, као и да ли је отац, против којег се пред овим тужилаштвом већ води истрага због сумње да је починио кривично дело тешко дело против опште сигурности, доносио своје ватрено оружје и које. Такође, испитује се и да ли је то оружје користио и његов син", наводи саговорник.

У ВЈТ наглашавају да је потребно утврдити и колико су пута отац и његов син користили услуге стрељане, да ли је дечак у њу долазио сам или у пратњи родитеља, да ли су се они бавили стрељачким спортом, као и да ли су имали обавезу достављања лекарског уверења за коришћење услуга стрељане. Утврђује се и да ли је Стрељачки клуб "Партизан” део Стрељачког савеза Србије.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".