Ева никада није престала да га воли, а он јој је својим изненадним одласком задао једну од две највеће животне боли. Као веома млада глумица Ева Рас спознала је тамну страну партнерских односа.

Са осамнаест година удала се први пут, а због недостатка љубави, након само две године развела се. Исто толико трајао је и њен други брак. Таман када је мислила да је са браковима завршила, упознала је своју највећу љубав, Радомира Стевића Раса. Како сама каже, није се надала да ће трећи пут пред олтар стати баш са њим, па ипак, њен живот променио се из корена, када га је срела. Иако су у љубави неко време уживали пуним плућима, изненада, 1982. њен супруг је без икакве најаве, дошавши једног дана са посла, преминуо.

- Била је то прекрасна љубав. Питам се: „Зашто сам осуђена да останем без њега, без мог Раса?“ После њега само желим да умрем и одем горе да будем с њим. Знате ли како ме је на кварно оженио? Упознала сам га у уторак, а у суботу сам се удала за њега. Ма, одмах после мог другог развода, имала сам 22 године. Нисам се чак ни пољубила с њим, а већ је инсистирао на томе да ме ожени. Салетао ме је пет дана, а онда сам му одговорила: „Да, удаћу се за Вас“. Тако је и било. Од дана кад сам постала његова жена, заиста сам осетила шта значи права срећа, а касније и кад смо добили ћерку Круну. Он ми ниједног тренутка није дозвољавао да у кући причам о послу, није желео да ме гледа нервозну. Никада у кући није поменута та реч, онда можете мислити колико смо имали лепих ствари за разговор. Основали смо и Театар националне драме 1964. године где су се изводила дела домаћих писаца, а три године касније ја сам стекла светску славу захваљујући улози у филму „Љубавни случај“. Чак и тада кад сам путовала и мушкарци ме били жељни, никада нисам погледала другог. Аман, никада нисам пала у искушење да помислим, а камоли да преварим мужа - прича она у дирљивој исповести за домаће медије.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

- Црнину не скидам, нити ћу је скинути. Нека ме сахране с њом. Елем, била сам на пословном путу у Будимпешти. Баш тог дана није био снимајући дан и предомишљала сам се да ли да дођем у Београд на неколико сати да будем са мужем и дететом. Нешто ми није давало мира. У тренутку сам позвана на телефон и саопштено ми је да је мој муж умро од срчаног удара. Молим!? Остала сам шокирана. Како, откуд, зашто? Немогуће! Постављала сам себи милион питања. Био је добро кад сам кренула на пут, никакве назнаке није давао. Не знам како сам то поднела. Умрла сам тог тренутка с њим! Чак ни ћерка није могла да блажи ту бол и неодстатак који сам осећала. Три године сам била у тешкојх депресији. Нити сам желела да живим, нити да комуницирам с неким - описује глумица ову велику бол.

Муж Еве Рас, признати уметник, преминуо је изненада, а она од тада није престала да жали за њим. Од када је изгубила вољеног Раса, одлучила је да остане сама.

- Свих ових година верна сам Радомиру Стевићу Расу, а верна сам му јер сам га волела и љубав не може да престане зато што је он умро. Моја љубав према њему трајаће до моје смрти.
Након изненадног губитка њене највеће љубави, 1993. године остаје без ћерке Круне, која под необјашњивим околностима умире у Паризу. Од те боли, ни данас се није опоравила.

БОНУС ВИДЕО: