Новосађанка Рената Фехер Србљанин је по највећој жези прошетала је јуче центром града носећи дигитални термометар. Своју авантуру је снимила мобилним телефоном.

Снимак је објавила на свом Инстаграм профилу уз текст "И тако... писаће ми у читуљи: Само је хтела да оде себи по кокице". Срећом, своју авантуру је преживела и поделила са јавношћу, а коментари нису изостали.

"Леле! Бетон, асфалт се топи", гласио је један од коментара.

 

 

Подсетимо, ово је најтоплија недеља од почетка године. У Новом Саду јуче је измерено 36 степени, мада је према званичним подацима Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), субјективни осећај био да је чак 42, чак шест степени више од званично измерене температуре.

И данас је паклено вруће. Већ у 11 часова, широм Србије измере су високе температуре, а субјективни осећај је да су још више! Скоро сви градови у ово време имали су температуре око 30, 31. подеока, а рекордер је Зајечар, где је у 11 сати већ било 35 степени! И Неготин "гори" - овде је у 11 сати измерено 34 степена. Субјективни осећај температуре је углавном за по два, три степена виши у свим градовима.

Сутра још топлије

У временској прогнози “Wеатхер2Умбрелла” се наводи да ће у Београду данас бити сунчано и даље веома топло. Дуваће слаб до умерен северозападни ветар, током дана појачан.

Јутарња температура ће бити 25 степени, максимална дневна 35 степени Целзијуса.

БОНУС ВИДЕО:

НЕСВАКИДАШЊА ВЕРИДБА КОД РАЈСКОГ ОСТРВА: Давид је запросио Милицу у дубинама Црвеног мора

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".