Групица демонстраната је кренула ка углу Његошеве и Алексе Ненадовића, где се налази мурал. У близини мурала налази се полиција. У међувремену се појавила и група младих националиста која жели да обрани мурал српског генерала. 

Окупљени националисти певају "Сребреница није геноцид" и скандирају "Ратко Младић", а групици "антифашиста" поручују да су "усташе".

Фото: И. Маринковић

 

 

Окупљени "антифашисти", између осталог, носе транспарент "мурал мора пасти", а присутне гађају јајима, а на мети "антифашиста" су и припадници медија. Једно дете погођено је јајетом које су бацили тзв. "антифашисти".

Иза непријављеног протеста стоји НВО "Иницијатива младих за људска права", а међу окупљенима је уочен Арис Мовсесијен из Нове странке, као и Добрица Веселиновић - Не давимо Београд.

У групици која се налази преко пута мурала има око 20 до 25, али највећи део чине новинари, као и Павле Грбовић из ПСГ.

У групи која напада на мурал су и др Раде Панић - Синдикат лекара и фармацеута, Демократска странка, Маркс 21, чланови Београд прајд тима, проф. др Зоран Радовановић епидемиолог, чланови Скупстине слободне Србије, Покрета слободних грађана, Жене у црном, Фонд за хуманитарно право, али и Петар Ђурић.

Ускоро пристижу и грађани који планирају да бране мурал генерала Ратка Младића.

(Новости онлајн)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".