Осумњичени за серију убистава жена у близини плаже Гилго на јужној обали Лонг Ајленда у Њујорку је ухапшен, рекле су за "Њујорк тајмс" три особе упознате са случајем. Полицајци су оградили блок зграда на Првој авенији у парку, а на лицу места је виђено више полицијских возила и полицајаца.

То је серија убистава која траје више од деценије. Како преноси "Њујорк тајмс", 11 тела је откривено у удаљеној области око 64 километра од центра Менхетна.

У мају 2010, нестала је Шенан Гилберт, 24-годишња девојка из Џерси Ситија која је радила као проститутка на Лонг Ајленду. Нестала је док је радила као "пословна пратња" у Оук Бичу, затвореном насељу које је удаљено око пет километара од Гилго Бича.

Седам месеци касније, полиција округа Сафолк открила је четири тела умотана у јуту дуж Ошен Парквеја, око пет километара од места где је Шенан последњи пут виђена жива. Године 2011. након ДНК анализе, тела су идентификације, откривено је да су то тела од Амбер Лин Костело, Морин Брејнард-Барнес, Меган Вотерман и Мелиса Бартелеми.

Све жртве биле у двадесетим годинама

Све су биле у двадесетим годинама и радиле су као проститутке. Касније те године пронађени су остаци Валери Мек, 24-годишње мајке из јужног Њу Џерсија која је радила као проститутка и која је нестала пре 20 година.

Укупно су на том подручју пронађени посмртни остаци девет жена, једног мушкарца и малог детета. Полиција је саопштила да верује да су нека од убистава дело серијског убице, али истрага је годинама била безуспешна.

Значајан доказ

2020. године, истражитељи су на конференцији за новинаре открили фотографију онога, за шта су рекли да је значајан доказ прикупљен на почетку истраге: црни кожни каиш украшен паром слова висине око 1,25 центиметара. Истражитељи су рекли да то означава иницијале "В. Х." или "Х. М.".

Посмртни остаци Шенон Гилберт пронађени су у децембру 2011. године, али истражитељи су рекли да не верују да је њена смрт повезана са серијским убицом. Породица Шенон Гилберт се није сложила и захтевала је објављивање додатних доказа.

(Индекс)