"Можете да сачувате свој живот и здравље, јер многе жене добију рак грлића материце, јајника или дојке, а да уопште не знају одакле то потиче", упозорава Лепа Брена која је прошла кроз велике муке кад јој је саопштен резултат генетске анализе. Певачици је откривено да има позитиван БРЦА тест, који указује на повећан ризик од карцинома.

"Једно два дана нисам могла да поновим свој број телефона, јер сам толико била у шоку. Имала сам такав страх да нећу извести децу на пут, да свашта може да се деси.

Фото: В. Данилов

 

Ужасне слике су ми пролазиле кроз главу. Ипак, боље је прихватити неке тешке чињенице на време и знати како се борити с њима и не бежати од проблема", рекла је Брена. Она се тада припремала за два солистичка концерта, али је о свему томе ћутала како не би узнемирила људе који су с њом радили.

Поверила се само са пријатељима и породици. "Она је плакала сваки дан. Свог доктора молила је да је спасе, говорила је да не жели да умре од рака… Кроз главу су јој пролазиле најцрње мисли. Ми смо је тешиле колико смо могле", открила је Бренина пријатељица.

Фото: Инстаграм принтскрин/ lepabrenaa

 

Највећи наук је Брени био да не сме да користи било какве хормонске препарате. "Жене то треба да знају, а ја сам то тада научила", објаснила је фолкерка. "Почела сам да живим по свим тим правилима које су ми лекари наложили. Све ово сада говорим управо због тога што овом својом поруком желим да подигнем свест жена да треба да ураде тест, јер одмах знате да ли имате могућност да добијете карцином или не."

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".