Овој пензионерки нису страни планк изазови, седење уза зид, као ни замах с гирјама. Чини се да је Ерика велика мотивација за све, с обзиром на то да је на друштвеним мрежама прати преко 289 хиљада корисника, а њени снимци често премаше и по неколико милиона прегледа.

Наиме, њој је ћерка је отворила Инстаграм профил, на ком је ова активна пензионерка почела да објављује своје снимљене тренинге током првог карантина. Два месеца касније додала је и ТикТок, а недуго затим она и њен супруг отплесали су први плесни изазов, који је веома популаран на платформи.

Никад није касно за вежбање, Ерика Ришко није увек била тако спортски настројена.

- Спортом сам почела да се бавим тек са 55 година, након што се моја ћерка уписала у теретану - рекла је ова бака, преноси "Инсидер".

Тада је тренирала три до четири пута недељно. Међутим, Ерика је своју страст за фитнесом развила тек пре десетак година након што је у њеном фитнес студију отворен простор за функционални тренинг.

У функционалном тренингу се бучице, тренажери и слично користе за истовремено активирање неколико мишићних група.

Ни пандемија короне не може да поремети њене планове. Будући да су фитнес дворане биле повремено затворене током пандемије, 81-годишњакиња је своју дневну собу претворила у теретану. На тај начин је наставила да се одржава у форми с бучицама, а однедавно и с трамполином.

Њен најбољи партнер за тренинг је, наравно, њен супруг, деда Франк. То може да се види и на неким видеима.

На пример, када њих двоје разваљују плесни подијум како би извели типичне ТикТок кореографије. Уз толико вежбања и забаве заједно, није ни чудо што су њих двоје толико срећни до старости.

- Након 59 година брака и даље смо заљубљени једно у друго - написала је Ерика испод видеа.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".