Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Вимблдона после неочекиване драме. Прво су га организатори "преварили" да мора да игра два дана сусрет против Хуберта Хуркача, да би потом у понедељак сам себи закомпликовао живот - пошто је изгубио први сет наставка.

Ипак, на крају је Ноле славио 3:1 (7:6, 7:6, 5:7, 6:4), тако да ће се на крају за полуфинале Вимблдона борити са Андрејом Рубљовим који ће имати дан одмора више.

После свега што се десило, Новак Ђоковић није био нарочито расположен пошто је свестан да се поштено напатио против Пољака, па му је прво честитао на фантастичној партији:

- Искрено, не сећам се кад сам се прошли пут осећао тако јадно на противников сервис. Тако је тешко то прочитати. Играти на овакво брзој подлози, где њему одговара на трави, то одговара великим серверима, нисам баш уживао у мечу. У оним најважнијим тренуцима имао сам мало и среће да добијем два тај-брејка и меч је могао да оде апсолутно у другом смеру. Сачувао сам живце и најважније победио - казао је Ђоковић.

Фото: Профимедиа

 

 

Након свега тога, новинар који га је интервјуисао на Централном терену нашао је начин да га одобровољи подсетивши га да на овом месту није изгубио пуних десет година.

- Да ли још нешто може да ме запањи овде? Па да, на добар начин, осећам сјајну повезаност са тереном и сваки пут кад изађем овде се осећам још комфорније. Надам се да ће ова љубавна афера да се настави још много година - казао је Ноле док га је гледала никад галантнија супруга Јелена Ђоковић.

Што се тиче Андреја Рубљова, против кога има скор од три победе у четири меча, није желео да открива тактику:

- Другачији је играч од Хуркача, има страшан форхенд, воли да диктира темпо, али нећу да откривам своју тактику ха-ха. Морам да будем спреман, биће све тежи и тежи мечеви. Тешко је рећи да може да буде теже од овога јуче и данас, али је тако.

БОНУС ВИДЕО: