Поред тога што у хладном пиву можете да уживате онако како већ волите да уживате, добро је да га увек имате у фрижидеру из неколико разлога које ћемо вам открити у наставку.

Решите се воћних мушица

Сигурно сте се у кухињи сусрели с оним досадним малим мушицама. Могу се појавити због воћа или због неке биљке која вене. Све у свему, воћне мушице воле пиво, зато испробајте ово: Сипајте мало пива у чашу, одстраните један угао кесе за замрзивач и ставите га у чашу. Остатак кесе наместите око чаше и осигурајте гумицом. Мушице неће моћи да одоле мирису тећности, а ви затим можете све заједно да баците.

Фото: Профимедиа

 

 

Лек за браон „флеке“ на травњаку

Киселина из пива убиће скакавце штеточине, а остали састојци помоћи ће трави да се опорави и брже нарасте.

Исполирајте бакарне шерпе

Пиво ће вратити сјај бакарним шерпама и посудама. Натопите крпу у пиво и исполирајте посуде. Прво можете да испробате на некој мањој површини.

Уклањање мрља

Мрље на тепиху чест су проблем. За уклањање мрља може да вам послужити светло пиво. Може вам помоћи и мало соде бикарбоне у почетку. Након што је мрља уклоњена, нанесите неко средство како би се решили непријатног мириса.

Фото: Профимедиа

 

 

Маринирање меса и гљива

Пиво има киселост која ће омекшати храну. Поред тога, пуно је бољег укуса од сирћета.

Решите се пужева

Пужеви могу да направе пуно штете у башти. Сипајте мало пива у теглу. Теглу закопајте у земљу тако да мало вири изнад површине. Пужеве ће привући мирис пива, приближиће се и упасти у теглу.

Фото: Профимедиа

 

 

Оживите дрвени намештај

Ако би вашем дрвеном намештају добро дошло мало сјаја, натопите крпицу од микрофибера у пиво и нежно утрљајте у дрво. Дрво ће постати сјајније и вратиће му се боја.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".