Како сазнајемо дете је са мајком било код бабе и деде и онда са дедом ушло у двориште ујака, који је на мору са породицом, како би нахранили пса. Међутим, пас белгијски овчар малиноа, је одмах напао девојчицу и зубима је зграбио за стомак. Вукао је по дворишту, док је дете вриштало. Деда, који је мало слабије покретан, покушао да је спаси и некако успео да је отргне из чељусти пса и однесе до своје куће, где је брзо стигао девојчицин отац и повезао је у болницу.

Како је изјавио доктор Александар Стијачић из Хитне помоћи напад, који се догодио око 19 часова, је био врло бруталан.

- Пас је зубима малтене детету распорио трбушни зид и део дванаестопалачног црева му је био извучен ван тела. Отац је одмах ставио у кола дете са мајком, звали су Хитну помоћ и педијатар је детаљно мајци објашњавала шта да ради, да све што има скине са себе, гурне у рану, како би се зауставило крварење. Педијатар Хитне је морала и да викне на мајку како се жена не би онесвестила од шока, јер јој дете има стравичну рану - испричао је лекар.

Фото: Профимедиа

 

 

Стијачић је објаснио да је алармирана дечја клиника у Тиршовој, да се спреми хируршка сала и да није било разлога да их санитет пресретне, јер би се губило време. Дете је у Тиршовој одмах ушло у процедуру у операциону салу.

Доктор Стијачић је апеловао да се води рачуна, јер се напади паса дешавају, али ретко баш овако брутално.

Како су нам рекле комшије у Сремчици девојчицин ујак, који је власник белгијског овчара, познат је у том насељу као успешан предузетник, који је власник неколико продавница. Сви у породици девојчице се јако лоше осећају због ове несреће што се десила и у потпуном су шоку. Надају се да ће дете бити добро и опоравити се. Деда и баба криве себе што су дозволили да дете иде да храни пса, али нису очекивали да ће та животиња тако бесно реаговати.

- Чула се јака вриска детета. По дворишту је било крви, али су то опрали. Баба је кукала на сав глас, не може себи да дође. Није им јасно шта је то толико разјарило пса да нападне мало дете - прича нам један мештанин.

После напада полиција је звала "Ветерину Београд", чија екипа је дошла у Сремчицу и из дворишта одвела пса у карантин. О овом случају Друго тужилаштво у Београду је покренуло истрагу.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО: