Према најновијим информацијама до којих је дошао "Блиц", девојчицу је у тренутку стравичног напада чувао деда.

Деда је ушао са унуком у двориште где се налазио пас расе белгијска малиноа, који је врста белгијског овчара. Прва вест јесте да је дете напао немачки овчар односно вучјак, али према новим сазнањима ради се о малинои.

Угризао је, па је вукао по дворишту

- Пас је угризао дете за стомак, затим је дете вукао по дворишту. Деда је успео да отргне дете од пса и са дететом се врати кући - сазнаје "Блиц" од незваничног извора.

Како сазнајемо, девојчицин отац ју је својим возилом превезао у Дечију болницу у Тиршовој.

Дежурни тужилац Другог основног јавног тужилаштва у Београду наложио је да се уради увиђај и обавести "Зоохигијена". Екипа "Ветерина Београд" из дворишта су потом одвеле пса у карантин.

Полиција је обавила увиђај и доставила извештај Тужилаштву.

Др Стијачић: "Зубима му је малтене распорио трбушни зид"

Подсетимо, у Дечјој болници у Тиршовој детету су констатоване тешке повреде стомака, оно је хитно оперисанао и тренутно је стабилно.

Др Александар Стијачић из Хитне помоћи рекао је јутрос за РТС да се напад догодио јуче око 19 часова и да су родитељи дете хитно превезли у Универзитетску дечју клинику у Тиршовој.

- Врло брутално се десио напад на четворогодишње дете, зубима му је малтене распорио трбушни зид и део 12-палачног црева му је био извучен ван тела - рекао је др Стијачић.

БОНУС ВИДЕО:

ДРИНСКА РЕГАТА: Од Рогачице до Љубовије запловило око хиљаду пловила

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".