Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду данас је донео решење којим је према окривљеној жени (56) одредио притвор који јој по том решењу може трајати најдуже 30 дана.

Притвор је према окривљеној одређен с обзиром да је за кривично дело за које се окривљена, између осталог, терети прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последице довели су до узнемирења јавности које мозе угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Окривљеној жени на терет се ставља кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експозивних материја из члана 348 став 1 Кривичног законика у стицају са кривичним делом тешко дело против опште сигурности из члана 288 став 2 Кривичног законика у вези са кривичним делом изазивање опште опасности из члана 278 став 1 Кривичног законика.

Подсетимо, жена је осумњичена да је неовлашћено држала ловачку пушку и муницију када је њен старији унук (14) пре два дана истом том пушком усмртио свог две године млађег брата код Младеновца.