Обучени пас помоћник постао је први који је пуштен у порођајно одељење болнице. Стафордски бул теријер помогао је својој власници Еми Томпкинс током порођаја у Универзитетској болници Милтон Кејнс.

Еми, која има аутизам и дугу историју борбе са анксиозношћу, рекла је:

- Не бих излазила из куће месецима, чак ни да идем у радњу или код лекара.

Двогодишња Бел била је са својом власницом у колима хитне помоћи, на интензивној нези и на одељењу порођаја после царског реза, преноси Би-Би-Си. Бабица је предложила да се Бел пусти на одељење након што је видела колико је пас био користан њеној власници током трудноће.

Еми је приметила да је Бел морала да прође процену ризика пре него што јој је одобрен приступ порођајном одељењу. Процена је потврдила да Бел може да се носи са заузетим одељењем и да добро реагује на бол свог власника.

- Управо је прошла кроз све, чудили су јој се - рекла је.

Болнички тим за контролу инфекција увео је додатне мере чишћења и предузете мере предострожности како би се очувала безбедност свих на одељењу и у болници. Када Бел открије да је њена власница под стресом или је нешто боли, она легне поред ње како би пружила подршку која јој је потребна.

@choquei Amee Tompkins é uma mulher autista britânica que teve a companhia de sua cadela de assistência, Belle, durante o parto de seu filho Olly no Hospital Universitário de Milton Keynes, na Inglaterra. Belle é uma cadela de 2 anos que ajuda Amee a ficar calma durante suas crises de ansiedade e ataques de pânico. Belle também acompanhou Amee na ambulância e permaneceu ao lado dela até a chegada do bebê Olly. Em uma postagem no Facebook, Amee compartilhou a foto do parto e escreveu: "O melhor momento da minha vida. Minha linda garota que abriu o mundo para mim, conhecendo meu menino. Uma memória mais que especial!" QUE FOFO! #mulher #gravida #cachorro #parto #inglaterra #autismo ♬ Aesthetic - Tollan Kim

- Дала ми је нешто друго да се фокусирам док се све остало дешава око мене - рекла је Еми која је поносна на Бел која је освојила националну награду за свој рад, надајући се да ће променити негативну перцепцију своје расе.

- Она је тако миран, леп пас и заслужује сва признања - додаје Еми.

Мелиса Дејвис, главна бабица у Универзитетској болници Милтон Кејнс, рекла је:

- Било је јасно колико је важно дозволити Бел да буде са госпођом Томкинс током њеног породиљског боравка како би пружила удобност и подршку, што смо омогућили кроз пуну процену ризика. Привилегија је бити у могућности да пружимо заиста индивидуализовану негу и схватамо колико је то било важно за госпођу Томкинс – желимо њој и њеној породици све најбоље у будућности.

(Вечерњи.хр)

БОНУС ВИДЕО: