Дечак (14) који се сумњичи да је убио брата (12) ухапшен је и биће приведен судији за малолетнике Вишег суда у Београду. Такође, његова бака В.Л. (66) ухапшена је због сумње да је извршила кривична дела неовлашћена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја, тешка дела против опште сигурности, као и изазивање опште опасности.

В. Л. је одређено задржавање до 48 сати и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена Вишем јавном тужилаштву у Београду, а због постојања основа сумње да је извршио кривично дело убиство малолетник ће бити приведен дежурном судији за малолетнике Вишег суда у Београду.

Сумња се да је дечак ловачку пушку нашао у бабиној спаваћој соби.

До трагедије је дошло, када је старији дечак испалио метак из ловачке пушке и свог млађег брата упуцао у главу. Према речима рођаке породице, која је и обавестила полицију и Хитну помоћ, призор је био језив.

Рођака породице навела је да је четрнаестогодишњак, док је она била са децом у дворишту, само протрчао кроз њено двориште и узвикнуо ‘Убио сам брата’.

"Чуло се да је нешто пукло, али нисмо обраћали пажњу. Тек када се он појавио и изговорио да га је убио, схватила сам шта се догодило. Чула сам да су се посвађали око базена, али шта се догодило нисам паметна", рекла је саговорница.

БОНУС ВИДЕО: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".