Малолетник (17) ухапшен је због сумње да је у недељу увече ножем избо Бранка Д. (27) и нанео му тешке повреде, док је са четри убода убио његовог друга Марка А. (31), који је покушао да их раздвоји!

Крвави пир догодио се око 20 сати код ОШ "Милош Црњански" у београдском насељу Жарково, када је помахнитали малолетник дошао до степеница које се налазе између школе и вртића и напао Бранка Д. који је у том тренутку био са још неколико другара и једном девојком. Нападач је након кривичног дела побегао, али је га је полиција након два и по сата пронашла.

Два кривична дела

- Малолетник се сумњичи да је на Чукарици мушкарцу (27) ножем нанео повреде, а потом усмртио мушкарца старости 31 годину који је покушао да их раздвоји. Осумњичени ће бити приведен дежурном судији за малолетнике Вишег суда у Београду - саопштили су јуче из МУП и додали да се осумњичени терети за кривично дело убиство и тешко убиство у покушају.

Према речима нашег извора, малолетник је наводно дошао до места злочина и убрзо се сукобио са тешко повређеним младићем.

- Заскочио их је с леђа и прво је почео вербални окршај са Бранком Д. коме је наводно добацио: "Шта радите на мојој територији?!" и почели су да се кошкају. Малолетник је тада из џепа извадио нож и почео да убада Бранка Д. који није очекивао да ће га нападач избости - каже извор упознат са случајем, и додаје да су у тренутку напада поред њих двојице била три младића и једна девојка.

- Марко А. је без размишљања покушао да одбрани пријатеља, али је малолтеник и њега почео да убада, чак два пута му је зарио нож у груди - додао је извор.

Како даље наводи, у једном тренутку се није знало да ли се туку или раздвајају. - Све се одиграло веома брзо и у питању су биле секунде. Марко је покушао нападачу да отме нож, али није успео. Када је видео шта је урадио осумњичени је побегао, вероватно кроз шумицу која води до другог дела насеља - каже саговорник.

Пријатељи који су били са жртвама одмах су позвали Хитну помоћ и полицију.

- Нису знали како да им помогну, наводно су ишли и на пут како би дозвали помоћ. Лекари су и поред свих напора констатовали да је младић од задобијених повреда преминуо, док је повређени колима Хитне помоћи превез на реанимацију - каже извор:

Два и по сата потраге

- Полиција је потом блокирала цео крај и покренута је акција "Вихор" у потрази за убицом. Дат је детаљан опис осумњиченог и он је лишен слободе два и по сата након сукоба у околини Бањице.

Истрага је у току и она ће утврдити све детаље крвавог сукоба. - Основна школа је покривена видео надзором, као и вртић који се налази поред, па је тако полиција у току увиђаја узела видео материјал. Сумња се да је малолетник наводно продавао наркотике, и да је био у сукобу са повређеним Бранком Д., а да је Марко А. страдао као колатерална штета, док је бранио нападнутног друга - каже добро обавештен извор.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".