- Свако ко је одговоран за обезбеђивање родитељског права и који не треба да буде опомињан на два начина. Прво, морално, да поновим да они као родитељи свакако имају права, али имају и обавезе. И мислим да је важно, да имају на уму, да као родитељи који не покажу интересовање за своју децу, који их пуштају ноћу напоље знајући где ће ићи када имају 13 или 14 година, биће кажњени казном од две године затвора и новчаном казном од 30 хиљада евра - рекао је министар.

Он је позвао тужиоце да подсете родитеље на овај закон сваки пут када се дете, у пратњи родитеља, појави пред њима.

- Морамо још једном да кажемо родитељима да морају да умире своју децу, јер васпитање деце није одговорност државе. Држава може да помогне родитељима, али не може да их замени - додао је шеф Министарства правде.

Полицајци су у уторак ујутро пуцали и убили 17-годишњег тинејџера током провере на путу у Нантеру, који је, према речима безбедносних званичника, одбио да испоштује њихове захтеве. У низу градова у Француској избили су немири који трају неколико дана. Млади су запалили аутомобиле, зграде полиције и власти. Специјалне полицијске снаге су распоређене у више градова, укључена су оклопна возила и хеликоптери, пренела је РИА.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".