Он је рекао да је договор о новој влади орочен на 30 дана.


- Сви су добили гласове јер су обећали да неће имати никаквог посла са ДПС-ом. Изнели смо жељу да постигнемо договор о избору нове владе. У петак до 12 ћемо добити одговор од странака парламентарне већине, ко жели да учествује у договору - рекао је Мандић.

Мандић је новинарима после састанка рекао да ће ДФ учинити највише што је у њиховој моћи да се постигне договор о формирању нове владе.

Истакао је да је постојеће стање неодрживо јер влада није била експертска, нити парламентарне већине и посебно није водила рачуна о бирачима коалиције Заједно за будућност Црне Горе.

Мандић је оптужио актуелног премијера Здравка Кривокапића да је водио разговоре о променама у влади на начин, како је казао, да до тог договора не дође.

- Овде ми преузимамо одговорност. Сада тражимо од колега да у року од месец дана постигнемо договор. Надајући се да ће одговор бити позитиван, остајемо у доброј вољи да ће ово све изаћи на добро - рекао је Мандић.

ДФ је прошле седмице саопштио да је истекао рок за реконструкцију владе и да сада покрећу иницијативу за формирање нове владе на чијем челу неће бити Кривокапић, већ неко из тог политичког савеза.