Исламски борци су га преварили тако што су се представили као пријатељ који би могао да му помогне да побегне, а када је мушкарац дошао на састанак, они су га претукли и силовали, преноси Дејли мејл.

Поред тога што су га претукли и силовали они су узели број телефона његовог оца како би му рекли да је његов син геј.

Ово је, како пишу медији, један од последњих испада талибана, након што је група рекла да ће бити више модернизована.

Такође, то се догађа након што су талибани оптужени да су присилно оженили девојке од 12 година за њихове борце, а које су постајале сексуалне робиње, те да су извршили погубљења по брзом поступку над свима осумњиченим да су помагали западним снагама током 20-годишњег рата.

Причу овог мушкарца је објавио Артемис Акбари, авганистански борац за људска права који сада живи у Турској, који је рекао за ИТВ Неwс да је у контакту са мушкарцем.

Он је рекао да је овај напад пример тога какав ће бити живот геј популације под талибанском влашћу, након што су америчке трупе напустиле земљу.

-Они покушавају да кажу свету 'ми смо се променили и немамо проблема са људским правима, рекао је Акбари.

-Они лажу, талибани се нису променили, зато што се њихова идеологија није променила, додао је.

Како каже, његови пријатељи у Авганистану су престрављени, не знају шта ће се догодити у будућности па се труде да се крију.

Пошто је америчко повлачење из Авганистана сада завршено, постоји бојазан да ц́е талибани брзо поново наметнути своју бруталну интерпретацију ислама у земљи.

(Курир)