Родитељи дечака (13) који је 3. маја починио незапамћени масакр у ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару када је из очевог пиштоља убио девет својих другара и чувара школе Д. В., поседују велики број некретнина које су сада покушали да продају како би напустили земљу, али им је тај план пропао.

Дечаков отац, подсетимо, ухапшен је само неколико сати након злочина и то због сумње да је починио кривично дело изазивање опште опасности, јер је осумњичени убица кобног дана из закључаног сефа узео два пиштоља и муницију, ставио у ранац и кренуо у крвави поход у своју школу. Инспектори су дечаковом радном столу пронашли листу за одстрел и цео план ликвидације. Осумњичени дечак је у тренутку када је починио злочин био лице млађе од 14 година што по нашем закону значи да не може кривично да одговара за недело које је починио.

- Отац дечака се кривично терети и њему је пре неких 20 дана одређена и привремена мера обезбеђења имовинског захтева, па му је тако забрањено да располаже својим некретнинама. У његовом власништву је стан у Београду, аутомобил и део пословног простора, док његова супруга, дечакава мајка има више непокрентости у свом власништву - неколико станова на територији Београда и гараже - подсећа саговорник и додаје:

- Иако дечакова мајка није кривично одговорна за злочин који је починио њен син, родитељи убијене деце покренули су парнични поступак против ње у коме између осталог наводе да је и она одговорна за недело које је починио њен син. Самим тим они су одлучили и да јој неколико станова и гаража који се налазе на територији Београда забране да прода. Њихов захтев за привремено одузимање имовине усвојио је Виши суд у Београду, па она сада сме да користи своје непокрености, али не може да их распрода.

Отац 

  • стан у Београду
  • део пословног простора
  • аутомобил

Мајка

  • неколико станова на територији Београда
  • гараже

- Оштећени родитељи су између осталог, наводно, покварили план породице осумњиченог дечака који су хтели да распродају имовину и побегну у иностранство. Њихов план био је да мајка која је на слободи успе да распрода имовину, а када све заврши и среди повуче своје одобрење које је дала психијатријској установи у којој јој борави син од масакра - каже извор.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".