Екипе ЈКП "Градска чистоћа" и сутра настављају акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље. 

"У среду, 28. јуна у периоду од 20:00 часова до поноћи екипе 'Чистоће' вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца, на следећим локацијама: насип од Блока 45 ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, Виноградска, СЦ 'Сурчин', насеље Кључ, Соко салаш, Зеленгорска улица, насип од Прогара ка Јакову, насеља САЈ, 13. мај, Говеђи брод, Бојчинска шума, насип од Тарзан плаже до цркве у Јакову, Бољевци, насип уз Наутичко село", наводи се у саопштењу.
Како се напомиње, третман ће се спровести уколико временски услови буду дозволили. 

Препарати које екипе ЈКП "Градска чистоћа" користе за третман сузбијања комараца регистровани су од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте сервисни центар Града Београда на број телефона 11- 0 -11 радним данима од 7 до 22 часа, и суботом од 8 до 14 часова.

"Градска чистоћа" апелује на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".