- Поводом догађаја који је изазвао узнемирење јавности и који се догодио у Новом Саду дана 24. јуна 2023. године око 14 часова, у улици Стевана Мокрањца, када је покушано да се на подмукао начин употребом ватреног оружја лиши живота оштећени В.К. из Новог Сада, Више јавно тужилаштво у Новом Саду обавештава јавност да је описани догађај Више јавно тужилаштво правно квалификовало као кривично дело Тешко убиство у покушају кажњиво Кривичним закоником Републике Србије чланом 114, став 1, тачка 1, у вези са чланом 30, казном затвора у трајању од најмање 10 година или доживотним затвором - наведено је у саопштењу тужилаштва.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду у сарадњи са Полицијском управом у Новом Саду, у оквиру предистражног поступка, предузело је различите радње у складу са законом, са циљем расветљавања свих околности догађаја.

На место догађаја је изашао дежурни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, који извршио увиђај, наложио изузимање одређених трагова и предмета са лица места који ће бити предмет вештачења, узета су обавештења од више лица на околности њихових сазнања, те су предузете и друге одговарајуће радње.

- Више јавно тужилаштво у Новом Саду наставља даљи рад на овом случају и предузима све мере ради обезбеђивања доказа поводом овог догађаја, након чега ће се донети даље процесне одлуке у складу са законом, о којима ће јавност бити благовремено обавештена, закључено је у саопштењу.

Подсетимо, младић стар 22 године је упуцан око 14 часова на новосадској Детелинари, а према речима доктора Зорана Круља, портпарола новосадске Хитне помоћи, њихова екипа примила је позив у 14 часова и 6 минута.

На лицу места затечен је младић који је био у свесном стању, па је након иницијалног збрињавања превезен на одељење реанимације Ургентног центра КЦВ на даље лечење и дијагностику.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".